Creatief Mindful

Creatieve mindfulness heeft als basis het pure waarnemen en zonder oordeel handelen. Op deze manier kom je wat mij betreft tot de kern van kunst: met aandacht de werkelijkheid zien en deze op jouw wijze neerzetten. Dit kan met behulp van verschillende creatieve technieken: van tekenen, schilderen en schrijven tot beeldhouwen, houtbewerking en collages maken.

In de workshop Creatief Mindful doorlopen we stap voor stap het proces van bewuste waarnemen naar creatief uiten waarbij we leren open en niet-oordelend te zijn. Kennis en/of ervaring van deze kunstzinnige technieken zijn overigens absoluut niet vereist om aan deze workshops te kunnen deelnemen.

MINDFUL DOODLING is een techniek om op een meditatieve manier je creativiteit te ontdekken en aan te wakkeren. Tegelijkertijd leer je op een praktische manier je hoofd leger te maken en daarmee rust & ruimte te creëren.Wanneer je dit regelmatig oefent, leer je niet alleen meer in het hier & nu te zijn, ook kun je meer gerichte aandacht geven, stress reduceren en minder piekermomenten ervaren.

Deze vorm van praktische mindfulness is niet alleen toepasbaarin de tijd dat je creatief bezig bent, het leert je mindful zijn in je alle takken van je dagelijkse leven! Voor meer info over deze workshops, kun je het beste per email contact met me opnemen .